Reactie toevoegen

Op ontdekkingsreis

Vergrootlens in deksel
Langsheen rode lijn op deksel
Naald naar rechts tot op rode markering

Bijna drie jaar geleden heb ik een kleine naaimachine gekocht om mee te nemen op reis.  Een Pfaff Passport 2.0.  Een leuke machine, mooi om naar te kijken en handig om op te bergen.  Tot voor kort gebruikte ik ze enkel als invaller en reisgenoot, hoofdzakelijk om te patchen (stukjes stof aan elkaar naaien) en kleine stukjes te quilten.  Toen een vriendin me om meer uitleg over de machine vroeg, stelde ik vast dat ik zelf niet al haar mogelijkheden kende.

Het leek me hét moment om mijn kleintje beter te leren kennen.

Pfaff is bekend om z'n doordacht design en volgende details waren me tot dan toe ontgaan :

In het deksel van het spoelhuis zit links bovenaan een rond bolletje.  Dit is eigenlijk een mini vergrootglas omde grootte van je naald af te lezen.  Je neemt het deksel legt het onderste boven op de plaats van de naald waar de minutieuze cijfertjes staan en ja, je kan ze lezen.  Bij daglicht werkt dit beter, want dan heb je geen weerkaatsing van de verlichting.

 

Geen nood voor wie geen 1/4" patchworkvoetje bezit :

a) op het deksel staat een rode lijn.  Leg je rand van de stof erop, dan krijg je exact 1/4" naadtoegift!

b) op voet 0A, de standaard voet om te stikken, staan twee rode streepjes.  Bij steek 01, de rechte steek, kan je door op de steekbreedtetoetsen te drukken, je naald naar links of rechts verschuiven.  Doe dat tot de naald tegenover de rode streep staat.  Als je dan de stofrand gelijk legt met de rand van de voet, krijg je eveneens 1/4" naadtoegift!